Jan Beelen

Advocaat – Jan is sinds 2019 werkzaam bij FDJ Advocaten waarbij hij zich bezighoudt met uiteenlopende (hoofdzakelijk) vastgoed gerelateerde civiele en bestuursrechtelijke kwesties. In augustus 2020 is hij beëdigd bij de rechtbank Den Haag. Jan staat voor een energieke, grondige en daadkrachtige aanpak. Deze werkwijze is niet altijd doorsnee maar wel steeds actief, creatief en effectief. Dit betekent praktisch en coöperatief waar het kan maar lastig en scherp als het moet.

 

Opleiding

Jan heeft in 2017 zijn bachelor rechtsgeleerdheid behaald aan de Universiteit Leiden. In 2019 rondde Jan de master Civiel recht met bovengemiddelde resultaten af aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn bachelor studeerde hij één semester aan de Jean Moulin 3 Université in – de volgens Jan mooiste stad van Europa – Lyon (Frankrijk). Gedurende zijn master heeft Jan verder één semester gestudeerd aan de Universidad de Granada onder de Spaanse zon, alsook één semester aan de prestigieuze Law School van de University of Glasgow in het Verenigd Koninkrijk.

 

Werkervaring

Tijdens zijn studie is Jan 5 jaar als, onder meer, raadslid actief geweest in de gemeenteraad van de gemeente Zandvoort en heeft hij diverse bestuursfuncties bekleed bij een landelijke politieke jongerenorganisatie. Ook heeft Jan naast zijn studie van 2014 tot en met 2018 als student-stagiair waardevolle ervaring opgedaan in de advocatuur bij een advocatenkantoor in Haarlem.

 

In zijn vrije tijd houdt Jan zich graag bezig met reizen, politiek, lezen, zijn Smart ForTwo, Frankrijk en verschillende sporten (waaronder skiën en golfen).