Jan Beelen

Advocaat – Jan houdt zich bezig met uiteenlopende (hoofdzakelijk) vastgoed gerelateerde civiele en bestuursrechtelijke kwesties. Jan staat voor een energieke, grondige en daadkrachtige aanpak. Deze werkwijze is niet altijd doorsnee maar wel steeds actief, creatief en effectief. Dit betekent praktisch en coöperatief waar het kan maar lastig en scherp als het moet.

 

Opleiding

Jan heeft in 2017 zijn bachelor rechtsgeleerdheid behaald aan de Universiteit Leiden. Jan rondde de master Civiel recht met bovengemiddelde resultaten af aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn bachelor studeerde hij één semester aan de Jean Moulin 3 Université in – de volgens Jan mooiste stad van Europa – Lyon (Frankrijk). Gedurende zijn master heeft Jan verder één semester gestudeerd aan de Universidad de Granada onder de Spaanse zon, alsook één semester aan de prestigieuze Law School van de University of Glasgow in het Verenigd Koninkrijk. In 2023 heeft Jan succesvol de beroepsopleiding advocatuur afgerond.

 

Werkervaring

Tijdens zijn studie is Jan 5 jaar als, onder meer, raadslid actief geweest in de gemeenteraad van de gemeente Zandvoort en heeft hij diverse bestuursfuncties bekleed bij een landelijke politieke jongerenorganisatie. Ook heeft Jan naast zijn studie van 2014 tot en met 2018 als student-stagiair waardevolle ervaring opgedaan in de advocatuur bij een advocatenkantoor in Haarlem.

 

Jan is naast zijn werk als advocaat bestuurslid van de Stichting Jonge Balie Nederland en hij is lid van de JOH Den Haag (vereniging voor jonge vastgoedprofessionals in Den Haag).

 

In zijn vrije tijd houdt Jan zich graag bezig met reizen, politiek, lezen, Frankrijk en verschillende sporten (waaronder skiën en golfen).

 

Rechtsgebiedenregister

Jan Beelen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

  • Verbintenissenrecht

 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.