Eelco de Jongh

Eelco de Jongh is 25 jaar advocaat en heeft een civielrechtelijk procespraktijk. Hij is ervaren in het huurrecht (bedrijfsruimte en woonruimte), vastgoedrecht en contractenrecht.

 

Zijn kracht ligt in het aandragen van praktische oplossingen, ook voor complexe juridische geschillen. Hij werkt daarbij altijd vanuit een zorgvuldige afweging tussen inspanning, kosten en resultaat.

 

Eelco werkt onder andere voor vastgoedondernemers en een groot aantal MKB-ers, maar ook VvE’s en particulieren. Voor hen voert hij regelmatige juridische procedures, bijvoorbeeld over wanprestatie en onrechtmatige daad, ontbinding van (koop)overeenkomsten, aansprakelijkheid en geschillen op het gebied van huur (huurachterstand, overlast, huurprijswijziging). Eelco is sterk in het procesrecht. Hij weet veel over beslagrecht.

 

Naast dat hij een breed inschattingsvermogen en een scherp inzicht heeft, is hij zeer persoonsgericht en betrokken.

 

Eelco heeft de postdoctorale specialistenopleiding Vastgoedrecht afgerond (Grotius, 2007).

 

Rechtsgebiedenregister

Eelco de Jongh heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht (Beslag- en executierecht, Litigation)

 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.